אבן שהם - גיליון 377

60 377 ěđĕĘĎ ‹‚— ~ ‹‡—‡ ˜ƒ–‡’ –— ‹‡~ŠƒŒŒ מרכיבים: גרם בשר טחון 300 כפית קינמון 1/2 כוס סילאן 1/4 גרם שזיפים יבשים 250 מגולענים גרם משמשים מיובשים 250 הרוטב: בצלים 2 כוס יין אדום 1/2 כוס סילאן 1/2 כוסות מים 2 מקל קינמון 1 כוס שמן 1/4 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור 1/2 מעט שומשום לפיזור אופן ההכנה: להכין קציצות בשר לפי המתכון הבסיסי של הקציצות בתוספת קינמון וסילאן. להשרות את הפירות היבשים במים שעה. 1/2 קרים במשך ליצור קציצות קטנטנות ולהכניס לתוך הפירות היבשים. לטגן קלות את הבצל בסיר שטוח ולהוסיף יין, מים, סילאן, מלח ופלפל. לבשל עד רתיחה ולהניח בעדינות בתוך הרוטב את הפירות הממולאים בשר. להוסיף מקל קינמון ולבשל במשך דקות. 40 חצי שעה עד להגיש עם שומשום מעל. מרכיבים: קילו כתף כבש 1 גזרים 2 קישואים 2 גבעולי סלרי 4 תפוחי אדמה 2 קילו פולים ירוקים טריים 1/2 מקולפים )אפשרי קפואים( בצלים 2 כרישה 2 –‚ Š‡Š Š— ˜ƒ•–‡ƒ ‹‡Šƒ’ •–Œ כפית פלפל שחור 1 כפית מלח 1 כפית כורכום 1 כוסות מים רותחים 6 אופן ההכנה: לטגן רצועות בצל בסיר גדול, להוסיף את הבשר ולטגן עוד מעט. להוסיף מים ולבשל במשך שעה. להוסיף את כל הירקות, הפולים והתבלינים ולבשל במשך שעה נוספת. לטעום ולשפר לפי הצורך. להגיש חם. *למרק טעים בהרבה, אפשר להרתיח את הבשר מראש בסיר לחץ ולהשתמש בציר הבשר.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=